Dragostea în vremea holerei

,,Trăiseră destul împreună ca să-și dea seama că dragostea era dragoste oricând și oriunde, dar cu atât mai intensă cu cât se apropia de moarte.” „Dragostea în vremea holerei” scrisă de G. G. Márquez prezintă povestea de dragoste a lui Florentino Ariza (telegrafist) cu Fermina Daza (fiica lui Florenzo Daza, un renumit om de afaceri) .

Din cauza poziției sociale cei doi sunt nevoiți să-și despartă drumurile. Astfel Fermina se căsătorește cu Juvenal Urbino, un doctor renumit și apreciat pentru metodele stopării epidemiei de holeră, iar Florentino își găsește echilibrul în succesul afacerilor sale și în cele 622 de relații amoroase, păstrând totuși de-a lungul timpului o dragoste puternică pentru Fermina.

Cincizeci de ani, nouă luni și patru zile mai târziu, la priveghiul doctorului Juvenal Urbino, Florentino Ariza o reîntâlnește pe Fermina și rămași singuri în încăpere acesta își reînoiește declarația de iubire: „Am așteptat peste jumătate de secol această oportunitate pentru a-ți jura din nou credință eternă și dragoste nemărginită.” Va mai primi oare o a doua șansă? „Dragostea în vremea holerei” e una dintre cele mai tragice și mai frumoase povești de dragoste din literatura universală. E o carte care în aproape 500 de pagini te face să râzi, să plângi, să schițezi zâmbete și poate ajuns la final să-ți dorești să o mai citești odată.

No comments:

Post a Comment